Índia

Bikaner

14 Des
15 Des
16 Des

Introducció i coses a fer

Bikaner suposarà el punt d'entrada a l'etapa més llarga de la nostra estada a la Índia, que ens portarà al voltant del Rajastan durant 2 setmanes. Els encants del Rajastan són, a hores d'ara, molt coneguts i per això, l'estat és punt focal de la majoria de recorreguts turístics. Tot i així, Bikaner, la quarta ciutat rajastani més gran amb uns 500.000 habitants, és encara sobretot un centre comercial local, i passa una mica desapercebuda al costat de ciutats veïnes més conegudes.

Segur que no té l'encant d'altres, ni tampoc tants punts concrets d'interès obvi, però aquesta ciutat al bell mig del desert del Thar suposarà una entrada perfecta a l'ambient i el mode de vida del Rajastan.

La ciutat en si conté alguns palaus i un fort remarcables, però les grans atraccions estan a les afores. Per començar, és un lloc ideal per dur a terme una de les grans activitats que tots esperem del nostre viatge a la India: una excursió amb camell pel desert, amb nit sota les estrelles incloïda. Al voltant de Bikaner hi ha un bon nombre de granges de camells que ens proporcionaran els animals més forts i virils.

També a les afores hi ha el que deu ser una de les atraccions més curioses que et pots trobar: el temple hindú de Karni Mata, on està per veure que pugui convèncer a la família per anar-hi. No perquè estigui gaire lluny ni sigui gaire difícil d'accedir-hi, sino perquè el que es reverencia aquí són ni més ni menys que milers de rates, que es creu que contenen les ànimes dels primers seguidors de la deesa hindu que dóna nom al temple.

Allotjament

Si algú gaudeix de bona reputació a Bikaner, pel que hem llegit, és el senyor Vijay Singh, que ostenta el nom artístic, de dubtosa bellesa, això si, de Camel Man. Es veu que ell organitza els millors safaris pel desert i, per altra banda, té una casa d'hostes a les afores de Bikaner amb preus xocantment barats (1,5 euros per nit, l'habitació pels 3) i serveis més que interessants. Així que ens posarem a les seves mans durant la nostra estança aquí, dormint a l'allotjament que proporciona, i fent una sortida nocturna amb els camells sota la seva guia.

Com arribem i marxem?

Deia ahir que arribarem a Bikaner a les 00.45 de la nit, segurament una mica més tard ja que els trens indis no ténen precisament fama d'anar a l'hora. Per moure'ns per Bikaner, el senyor Singh posa un scooter a la nostra disposició, del qual només n'hem de pagar benzina, i que ens servirà, sobretot, per visitar les gràcies properes. Marxarem 3 dies més tard, amb un altre tren nocturn que ens portarà fins a Jaisalmer.

Links externs