Índia

Bodh Gaya

5 Gen

Introducció i coses a fer

Bodhgaya és famós per ser el lloc on Buda va ser il.luminat. Per aquest motiu, és un lloc sagrat bàsic pels budistes.

Fent una mica d'història, Siddharta Gautama va néixer a Lumbini, Nepal, príncep d'un petit reialme. El seu pare volia que fos un gran rei, i va privar al seu fill de tota ensenyança religiosa i del coneixement i visió del sofriment humà. Així que el jove príncep va créixer amb la creença que vivia en un món perfecte i sense dolor. Un dia, per casualitat, va veure un home vell i malalt, que el va trastocar completament. A partir d'aquí, la seva vida va canviar radicalment, interessant-se per temes espirituals, renunciant al seu tron, i portant una vida ascètica.

Després d'anys buscant entendre el món i la resposta al sofriment humà, finalment va trobar-la, i amb ella la tan aclamada il.luminació, mentre seia sota un arbre aquí, a Bodh Gaya.

Aquesta és una aproximació no necessàriament acurada ni completa de la vida de Buda, així que recomano entusiasticament una lectura més profunda.

Tampoc l'arbre que ara hi ha al centre d'aquest no gaire gran poble és el mateix que hi havia quan Buda era viu, sino un descendent llunyà, fruit d'una branca d'un descendent directe de l'original. Evidentment, al voltant d'aquest arbre, a dia d'avui hi ha un monestir i un temple que són lloc de peregrinatge important pels budistes.

Allotjament

Al ser, com diem, un lloc de peregrinatge, hi ha molts llocs on et pots allotjar amb ells, siguent aquesta una bona oportunitat de barrejar-nos una mica amb els devots, per uns preus ben mòdics. I això és, ben probablement, el que farem la única nit que pretenem passar aquí.

Com arribem i marxem?

A Bodhgaya no hi arriba el tren. Des de Varanasi, caldrà agafar-ne un fins a Gaya, a unes 3 hores, i des d'allà fer els últims 15 quilòmetres fins a Bodhgaya en un bus local. De tornada caldrà fer el mateix, ja que és des de Gaya que, de nou, agafarem el tren que ens portarà a Kolkata.

Links externs