Dinamarca

Copenhagen

6 Nov
7 Nov

Introducció i coses a fer

Amb lo propera que està, i la quantitat de lligams culturals que hi ha entre Dinamarca i Noruega, és potser extrany que encara mai haguem estat a Copenhagen. Més extrany encara és que la Tiffany, després dels anys, tampoc hi hagi estat. Doncs bé, sembla que ara n'és el moment.

Diuen que Copenhagen és la menys escandinava de les ciutats escandinaves, tot i ser considerada la 'capital' de la zona, potser perquè també n'és la més cosmopolita. Voldrà dir això que els escandinaus no són cosmopolites? :-) Ho deixarem aquí.

A part del Tívoli i la Sireneta (que em sembla a mi que serà una decepció de l'estil del Manneken Pis, però vaja), pel que sé la ciutat va una mica curta de monuments i punts d'interès específics, i més que res, esperem disfrutar-ne l'ambient, l'animació i la inacabable quantitat de locals de restauració, diguem-ne, que ocupen la ciutat.

Evidentment, l'altre punt de clar interès és Christiania, la ciutat dins la ciutat que es regeix per les seves pròpies regles, i que constitueix un cas força curiós avui en dia. De totes maneres, la visita sembla que serà totalment cultural, ja que sóc èx-usuari de les coses que per allà solen vendre.

La nostra estança durarà 2 dies. Segurament no és moltíssim, però servirà por tenir una idea atropelladament suficient de si volem tornar-hi amb més ganes un altre dia.

Allotjament

Copenhagen no és una ciutat barata. I els hotels, per lo general, tampoc ho són. I a més a més, si volem que tinguin pàrking, per guardar de forma segura el nostre cotxe plè de coses ben valuoses (!!), la cosa ja es posa molt complicada. Tot i així, després d'una búsqueda força exhaustiva, vam trobar l'Hotel Nebo, que no és cap prodigi de luxes, però sembla complir tots els nostres requisits i es troba molt a prop del centre.

Com arribem i marxem?

El nostre ferry arriba a Copenhagen a les 9 del matí, i hi haurem passat la nit. Aquests vaixells que enllacen Noruega amb Dinamarca solen tenir la fama d'anar plens de noruecs festius i ebris en busca de preus de duty free. De totes maneres, un dilluns de novembre té tota la pinta de que no hi haurà més que quatre camioners. La companyia que l'opera, per cert, és la DFDS.

Links externs

Fotos tirades allà