Xipre

Larnaca / Lefkosia / Troodos / Pafos

28 Nov
29 Nov
30 Nov
1 Des

Introducció i coses a fer

A Xipre comença la part més interessant del nostre viatge. La primera mànega ha transcorregut per Europa, on més o menys ja hi hem estat moltes vegades. Xipre, tot i ser encara Europa, desperta unes sensacions molt diferents. A la vegada però, també serà un adéu al nostre benvolgut mediterrani.

A partir d'aquí, els preus dels bitllets d'avió han marcat més que ningú el trajecte, i Xipre no n'és una excepció. Sota d'altres circumstàncies, probablement, mai havíem pensat tributar una visita a aquesta illa mediterrània, on es creuen ruines gregues de primera magnitud amb festa estiuenca desenfrenada. Segurament, a l'anar-hi al desembre, no podrem gaudir del sol i la platja pel qual Xipre és coneguda, però segur que si que ho podrem fer de tot el demés.

Perquè un cop feta la investigació prèvia, hi ha molts punts d'interès, inacabables, i on 4 dies es manifesten absolutent insuficients. Disposar d'un cotxe ens permetrà moure'ns amb llibertat i, sense tenir una ruta gaire decidida, tenim pensat visitar segur les ciutats de Larnaca i Lefkosia (aquesta segona la última capital dividida del món, compartida per la República de Xipre i Xipre del Nord, que ocupa la part superior de la illa i és conseqüència de l'escisió, no reconeguda per la majoria d'organismes internacionals, que va tenir lloc al 1974.

D'altres visites obligades seran Pafos i els seus mosaics i runes, les platjes de la península d'Akamas i de Petra tou Romiou, on la llegenda diu que va néixer Afrodita, patrona de la illa, o les muntanyes de Troodos, amb les seves petites esglésies i els seus celebrats murals bizantins.

Allotjament

El cotxe que llogarem serà prou gran per, donat que el viatge serà llarg i les despeses generoses, permetre'ns dormir-hi amb relativa comoditat les 3 nits que estarem aquí, a llocs concrets encara per decidir. Més informació unes línees més avall.

Com arribem i marxem?

La nostra visita a Xipre és deguda a que viatjar-hi des de l'oest d'Europa és relativament barat, en comparació a d'altres opcions, i ens servirà com a pont cap a destins més orientals. Volem des de Barcelona a l'aeroport de Londres Luton amb Easyjet, i des d'allà a Larnaca, el principal aeroport xipriota, amb Monarch Airlines, que ofereix uns preus molt competitius, aprofitant la temporada baixa d'aquesta zona tan turística.

Arribem allà al voltant de les 9 del vespre. Es veu que el transport públic en aquest païs és bastant trist, així que per això i per motius de flexibilitat i d'allotjament incloït, hem llogat un cotxe mitjançant l'agència de baix cost Economy Car Rentals, que ja vam usar amb gran satisfacció l'any passat en el nostre viatge a Hongria. L'agafarem directament a l'aeroport de Larnaca, on el deixarem al cap de 3 dies complets per continuar el nostre trajecte.

Val a dir que la illa és molt petita, no fa més de 150 quilòmetres de punta a punta, així que n'esperem més de 40 entre parada i parada.

Links externs