Dinamarca / Alemanya

Helsingør / Hillerød / Lübeck

8 Nov

Introducció i coses a fer

Tant Helsingør com Hillerød es troben a uns 40 quilòmetres al nord de Copenhagen, i el que ens motiva a aquesta visita, que, això si, no durarà més de mig dia, són els seus imponents castells. No estem segurs que hi hagi gaire res més motivable, de totes maneres.

A Helsingør (conegut a vegades amb el seu nom anglès, Elsinore) hi trobem el castell de Kronborg, famós al món sencer per ser on es desenvolupa l'acció de l'obra de William Shakespeare Hamlet. Curiosament, Shakespeare no el va visitar mai, aquest lloc, així que totes les descripcions que fa són, pel que sembla, bastant inacurades.

No gaire lluny, i injustament a la sombra del seu més famós veï, hi ha el castell de Frederiksborg, a Hillerød, que sembla bastant més espectacular. Inmens, envoltat de remarcables jardins, i situat sobre tres illes en un llac artificial, estic segur que aquest castell colmarà fàcilment totes les nostres expectatives.

Després d'uns quants quilòmetres, tenim intenció de, al vespre, arribar a Lübeck, ja a Alemanya, ciutat hanseàtica que ja vam visitar l'any passat i que ens va agradar molt. Així que, ja que ens vé totalment de pas, aprofitarem.

Allotjament

Deixarem la comoditat del nostre hotel a Copenhagen per dormir per primer cop al cotxe, en algun lloc d'Alemanya marcat per les circumstàncies i el nostre cansanci. Recordem que el cotxe estarà plè fins als topes, i no hi ha ni tan sols espai per reclinar els seients, així que promet ser una experiència, com a mínim, interessant.

Com arribem i marxem?

De Copenhagen a Helsingør i després a Hillerød, no hi ha més de 40 quilòmetres en agradable autopista. Després, ens caldrà creuar Dinamarca, uns 200 quilòmetres, fins a Rødby, on agafarem un ferry de 30 minuts, no especialment barat, que ens desembarcarà a Puttgarden, ja a Alemanya. Des d'aquí, seran menys de 100 quilòmetres fins a Lübeck.

Després de sopar o el que fem a Lübeck, tenim la intenció de fer el màxim de quilòmetres fins a acostar-nos a frontera holandesa, a més de 500 quilòmetres, encara que ens haguem d'endinsar en les profunditats de la nit. Això però, dependrà del moment.

Links externs

Fotos tirades allà