Índia

Dharamsala

10 Des
11 Des
12 Des

Introducció i coses a fer

Dharamsala serà, finalment, el nostre únic tast d'Himalaies. És cert que són baixos Himalaies, i que els Himalaies de veritat els veurem en la distància, fent segur una visió imponent. Dharamsala es troba al muntanyós estat d'Himachal Pradesh, a aquestes èpoques de l'any bastant inaccessible, per culpa de la neu, en la seva major part. Segons les referències, però, no sembla que hagi de fer moltíssim fred, just a on anirem.

Més que Dharamsala en si, lo interessant del municipi és la barriada de McLeod Ganj, per dos motius: el primer, perquè es troba més elevada a les muntanyes, fent-la més atractiva pel visitant ocasional; i la segona, i més important, perquè és la seu del govern del Tibet a l'exili, amb el seu líder, el Dalai Lama, al capdavant. Evidentment, la possibilitat de veure el Dalai Lama (personatge que la Tiffany, per cert, adora), és molt remota, malgrat l'home és d'allò més 'campetxano' i que, ocasionalment, si que obre audiències als visitants. Però tot i així, serà interessant veure la vida de la comunitat budista tibetana, en un entorn tan espectacular com aquest.

Allotjament

Al McLeod Ganj, malgrat ser bastant petitot, hi ha una bona quantitat d'hotels tant per peregrins com per turistes que no escapen la significància de la zona. La majoria ténen uns estàndards semblants, bastant bàsics, així que hem decidit, senzillament, aparèixer allà i decidir per nosaltres mateixos.

Com arribem i marxem?

A l'estar una mica endinsat a les muntanyes, l'accés a Dharamsala no és tan senzill com a la majoria d'altres llocs que visitem. Des d'Amritsar haurem d'agafar un dels freqüents busos que tarden 7 hores en carreteres secundàries i muntanyoses, per després, un cop a Dharamsala centre, agafar un altre bus local que et porti els últims quilòmetres (de bona pujada) fins al McLeod Ganj.

Links externs