Emirats Àrabs Units

Dubai

2 Des
3 Des
4 Des

Introducció i coses a fer

Qui no ha sentit a parlar de Dubai últimament? Sembla que vulguin estar presents a tots els debats: l'edifici més alt del món s'està construïnt aquí. Els hotels més luxosos ja fa uns anys que s'han construït aquí. Els complexes residencials de les palmeres i el món semblen inclús ridículs com per ser veritat. La seva ambició per ser un centre de negocis d'alt nivell i una destinació turística de luxe sembla que no té fi.

I abans que tot plegat col.lapsi d'alguna manera (perquè ho ha de fer, no?) serà qüestió de visitar-lo, aquest Dubai!

És cert que, un cop més, el preu dels bitllets d'avió ens ha marcat Dubai com a destinació, però hem de dir que, uns mesos enrere, i per una potencial oferta de feina que la Tiffany podia tenir-hi, vam fantasiejar amb la idea de passar uns mesos aquí. Al final la cosa no va fructificar i ens haurem de conformar amb una visita d'uns quants dies.

A part de l'orgia de luxes del nou Dubai, a la part antiga encara podem trobar la ciutat àrab sobre la qual tot s'ha construït, amb els seus 'zocos' i les seves mesquites, les seves torres de vent per refrescar les cases molt abans que s'inventés l'aire acondicionat, i els residents de tota la vida concentrant-se al voltant del port, usant tradicionals abres per moure's d'un lloc a l'altre, i, de ben segur, comentant esparvarats el que li estan fent a la seva petita ciutat, que no fa pas tants anys comptava amb uns 40.000 habitants.

Allotjament

Com us podeu imaginar, ens haurem de mirar els hotels de super luxe, Burj Al Arab i Madinat Jumeirah al capdavant de tots, des de la barrera. El preu d'aquests llocs és fins i tot irreprodïble aquí, i fa una mica de mal adonar-te de que hi ha moltíssima gent que està pagant preus abominables per passar tan sols una nit a Dubai. Nosaltres ens allotjarem a la zona antiga de Dubai, on, degut a l'historial comercial de la zona, i a la ingent quantitat de nous turistes, hi ha una quantitat pràcticament infinita d'hotels, que a les fotos tots semblen iguals, i a les opinions tots semblen igual de dolents. Encara dubtem entre un parell o tres, i probablement ja haurem decidit d'aquí a uns dies, quan actualitzarem puntualment la web.

Com arribem i marxem?

Des de Larnaca agafarem un avió de Jazzeera Airways, la companyia de baix cost per excel.lència a la zona del Golf Pèrsic. Aquest avió surt a les 23.45, amb destinació a Kuwait, on hi arribarem 3 hores més tard. En un principi, la idea d'estar-nos un dia a Kuwait em semblava molt atractiva, més per dir que hem estat a Kuwait, destinació que sona prou exòtica pel turista mitjà, que perquè ens sentíssim atrets per res en concret d'aquest pais. Finalment però, després de comprovar quatre preus, i només donant-nos compte que viatjar des de l'aeroport fins a la ciutat ja ens costaria un ull de la cara, doncs hem decidit deixar-ho córrer.

En comptes d'això, tenim una escala de 5 hores que potser ens peretrà col.leccionar una nova estampa al passaport, però poca cosa més. A les 8 del matí agafarem un nou vol de la mateixa companyia que ens portarà fins a Dubai, en un aeroport que, diuen, conté un dels duty frees més exhuberants del món.

Links externs