França

Nancy / Dijon / Collioure

12 Nov
13 Nov

Introducció i coses a fer

Oh la France! Sempre al mig quan vols anar des de Barcelona a qualsevol altre lloc! I aquest cop no és tampoc una excepció! Sortint de Luxemburg ens trobarem ben aviat la ciutat de Nancy, capital històrica de la Lorena, amb la seva inmensa i famosa (famosa no sé perquè tampoc) plaça de l'Stanislas, que bé que es mereix una petita visita.

Uns quants quilòmetres més tard arribarem a Dijon, famosa, aquesta si, per la seva mostassa. I sembla que també per ser una ciutat agradable a la qual hi podrem passar el dia. Capital històrica també, que no real, de la regió de la Burgundia, i parlant de la mostassa, sembla que de tota la que es manufactura aquí, un 90% és a partir de matèries primeres importades... així que en queda poc més que el nom.

Al dia següent, a part d'uns quants quilòmetres de carretera, farem la nostra última parada abans d'acabar aquesta primera mànega del nostre viatge, i serà pràcticament a tocar la frontera entre França i Catalunya, a Collioure, que tothom en parla molt bé, però on cap dels dos hem estat encara, amb la qual cosa serà un gran lloc per gaudir del nostre últim dia de solitud i intimitat com a parella per molt, molt de temps.

Collioure és un petit port mediterrani de la Catalunya Nord, i a part de ser conegut per la seva indubtable bellesa i encant, ho és perquè durant el segle passat va ser un lloc escollit per molts artistes francesos i espanyols per buscar-hi la seva inspiració. A destacar hi tenim Picasso, Antonio Machado o Matisse.

Allotjament

La primera de les dues nits que estarem a França la passarem al cotxe, probablement a les afores de Dijon, preparats per continuar el nostre recorregut. A Collioure jo crec que ens mereixem estar en un bonic hotel. Dissortadament sembla que molts d'ells tanquen de novembre a març, així que després d'una mica d'investigació, hem trobat una opció acceptable a l'hotel Bon Port.

Com arribem i marxem?

Nancy està a poc més de 100 quilòmetres de Luxembourg, i fins a Dijon en tenim 215 més. Aquests serà el que farem el primer dia. Després de passar la nit a la carretera, ja veurem com de lluny de Dijon, ens tocarà conduïr un dels trajectes més llargs d'aquesta primera part del viatge. Des de Dijon a Collioure hi ha gairebé 700 quilòmetres, amb la qual cosa sembla que ens passarem la major part del dia a la carretera. Collioure està pràcticament a la frontera amb Catalunya, i a menys de 200 quilòmetres de Granollers, així que ens aixecarem frescos per conduir aquest últim tram.

Links externs

Fotos tirades allà