Índia

Jaipur

27 Des
28 Des
29 Des

Introducció i coses a fer

Jaipur és la capital i ciutat més poblada del Rajastan, amb 3 milions i mig d'habitants. Se la considera una de les ciutats més caòtiques de la Índia, però nosaltres esperem ja estar força acostumats al fer del país, i no crec que ens afecti massa.

Si hem passat ja per la ciutat daurada, la ciutat blava i la ciutat blanca, ara li toca al torn a la ciutat rosa. I no és una broma, no, ja que molts dels edificis que componen la part antiga estan construïts amb marbres d'aquest color. I com a capital que és, gran part d'aquests són palaus i residències de Maharajas.

Jaipur està dominada pels forts de Nahargarh, Amber i Jaigarh, des dels quals es té una panoràmica fabulosa de la ciutat que s'estén als seus peus. Al d'Amber, per cert, es veu que la manera més habitual de pujar-hi és a lloms d'un elefant. No sé si serà més una parida turística que altra cosa, però aquí està la informació!

Allotjament

Donat el caos que promet ser Jaipur, està molt bé gaudir d'un oasi de tranquilitat enmig de la tempesta, i aquest oasi ens el proporciona el Sunder Palace Hotel, econòmic i amb molt bones referències.

Com arribem i marxem?

Arribem a Jaipur, per no alterar la costum d'arribar d'hora als llocs, a les 7:10 del matí, amb el tren nocturn procedent d'Udaipur. La nostra següent destinació serà Agra, que està a 'només' 4 hores de tren, així que està per decidir quan hi anirem exactament.

Links externs