Índia

Jodhpur

22 Des

Introducció i coses a fer

La nostra parada, durant el dia d'avui, és a Jodhpur, al bell mig del Rajastan. Jodhpur és coneguda com la 'ciutat blava', ja que moltes de les seves cases estan pintades de blau. Alguns diuen que és perquè el color dels brahmin, la casta més alta del sistema indi, és el blau. Jo crec, però, que és com a Chaouen.. el blau és un color bastant refrescant, i una mica de refresc, aquí al mig del desert, segur que no els hi fa cap mal, al mig de l'estiu.

A Jodhpur però, només hi estarem un dia, sense cap nit. Potser podria merèixer més, però no tenim temps per tot. Com a coses concretes a veure, tenim el Mehrangarh Fort, que sona absolutament impressionant a les fotos, inmens i poderós, i que, a diferència del de Jaisalmer, és molt més petit, no hi viu ningú i només conté palaus i edificis administratius en desús.

El que no hi faltarà tampoc, com a tot el Rajastan, és mercats i artesanies de tots colors. Potser serà un bon dia per donar-hi un cop d'ull.

Allotjament

A Jodhpur no hi passarem cap nit, i esperem descansar suficientment bé en els transports anteriors i posteriors.

Com arribem i marxem?

Arribarem a les 05:35 del matí amb el tren procedent de Jaisalmer, 300 kilometres enrere, on haurem dormit còmodament, i en marxarem en bus fins a la nostra propera destinació, Udaipur. Per desgràcia, una cadena muntanyosa impedeix que hi hagi cap línea de tren entre les dues ciutats, així que caldrà agafar un bus. N'hi ha uns quants durant el dia, però per maximitzar la nostra experiència a Jodhpur i les nostres possibilitats de dormir-hi, segurament optarem pel nocturn que surt a última hora.

Links externs