Índia

Kolkata

6 Gen

Introducció i coses a fer

Bé, a Kolkata (anomenada també, i segurament més coneguda com Calcuta), no hi estarem gaire estona. Arribarem de bon matí i marxarem al migdia, cosa que només ens deixarà unes hores per explorar el que poguem d'aquesta ciutat, capital de la India durant el periode de domini britànic i coneguda sobretot per la presència de la Mare Teresa. Aquest últim fet potser fa que pensem en ella com una ciutat especialment pobre, i segurament ho és, i ho és perquè la India és una pais pobre, però Calcuta no és, ni de bon tros, una de les pitjors ciutats en aquest sentit.

Aquest dia, però, i gran part del següent, el passarem majoritàriament en un tren. I és que després d'un mes aquí ja, agafarem l'únic tren que podem anomenar realment llarg, que ens portarà, resseguint pràcticament tota la costa oest del país, fins a Chennai, i que tardarà ni més ni menys que 26 hores.

Allotjament

Tant el dia com la nit els passarem al tren. Quan arribi aquest moment, però, suposo que ja estarem més que acostumats als trens indis, així que no estem massa preocupats per la comoditat. Que poster ja ho sabrem, que no ho són gens, de còmodes. Però com a mínim no serà una trista sorpresa.

Com arribem i marxem?

Això mateix. Arribarem de Gaya en un tren nocturn, que haurem agafat a les 21.50, i que arribarà a Calcuta a les 7.00. El temps que tindrem per deixar les motxiles a la consigna de l'estació i donar un cop d'ull a la ciutat serà exactament fins les 14.50, que és quan el nostre tren, el Central Coromandal express (aquest cop val la pena que posem el nom), partirà en direcció Chennai, atravessant la India de nord a sud durant 26 hores, i deixant-nos a Chennai al dia següent a les 17.15, havent recorregut uns 1600 quilòmetres.

Trens de tal duració són el medi de transport de llarga distància més comú, aquí, i també estarà bé tenir-ne l'experiència. De totes maneres, em sembla que estarem contents de que aquest sigui l'últim tren gaire llarg que agafem, ja que per ara ja ens quedaran pocs dies de la nostra estada a la India.