Índia

Mamallapuram

7 Gen
8 Gen

Introducció i coses a fer

Mamallapuram, que a vegades també es troba escrit com Mahabalipuram, serà el nostre primer contacte amb el tròpic i les calors extremes. Un contacte que ja no deixarem en els propers mesos.

En comptes d'estar-nos a Chennai, la tercera ciutat més gran de la India, hem decidit passar aquests últims dies d'estança aquí, que només està a un parell d'hores, però ens ofereix platja i tranquilitat a la vora del Golf de Bengala i, com no, temples a punta pala.

Perquè hem arribat a la regió de Tamil Nadu, ben diferent a les regions del nord que hem visitat fins ara, i on la religiositat és, si això és possible, encara més present a la vida diària dels seus habitants. Aquest estat es coneix com l'estat dels temples per aquest motiu.

Serà una bona manera de comprovar, realment, la gran diferència de cultures entre aquestes zones, personificant el propi lema del pais: 'Units en la diversitat'. Aquí fins i tot es parla un idioma diferent, el tamil, en comptes de l'hindi que es parla a la majoria de la India.

Però Mamallapuram, un petit poble de poc més de 10.000 habitants té els seus propis punts d'interès especials, no només la regió on es troba. Especialment, els seus temples i escultures tallats a la roca, que daten del segle VII. Es sospita que aquesta àrea era utilitzada llavors com a escola d'escultura, per aquest motiu moltes obres estan inacabades. Tot i així, n'hi ha una gran quantitat de molt rellevants, per ser una localitat de la seva mida.

Arribats aquí, però, a part dels temples, que si, també voldrem disfrutar de la platja en el nostre primer contacte amb aquesta l'oceà Índic.

Allotjament

A primera línea de mar sembla haver-hi uns quants resorts bastant bàsics i econòmics que poden ser un punt de partida ideal per les nostres intencions. Encara no n'hem triat cap concretament. En el cas de que ho fem, no dubteu que aquesta pàgina en serà puntualment informada.

Com arribem i marxem?

Les vostres sospites són certes. Després de les 26 hores de tren des de Kolkata fins a Chennai, haurem d'agafar encara un altre tren per fer les dues hores restants fins a Mamallapuram. Però preferim això que no pas haver de buscar un hotel a Chennai per una nit i haver de venir al dia següent. Els trens que porten fins aquí seran locals i freqüents. També per marxar, després de 2 nits aquí, haurem de tornar a agafar el tren de tornada fins a Chennai.

Links externs