Índia

Pathankot

13 Des

Introducció i coses a fer

Que visitem Pathankot és més accidental que altra cosa, ja que es tracta, bàsicament, d'un punt important de la xarxa de transports, mancant d'altres atractius teòrics. Així que, sobre el paper, aquesta és la destinació menys excitant del nostre viatge, i només ens veiem obligats a passar-hi, i dormir-hi, per culpa dels horaris dels nostres transports.

Es troba estratègicament situada prop de les fronteres entre Punjab, Himachal Pradesh, i la desgraciadament famosa Kashmir, i aquest fet la fa ideal per cobrar la importància que té avui en dia.

Evidentment, totes les circumstàncies i la manca d'espectatives fa que, probablement, ens trobem davant una visita memorable!

Allotjament

No som els primers que descobrim que aquesta ciutat s'utilitza bàsicament com a punt de transició entre diferents parts de la Índia, i per això, al voltant de l'estació de tren, hi ha una bona colla d'hotels bàsics pels viatgers. Fins i tot la pròpia estació proporciona habitacions privades, que estaria molt bé poder agafar, però que funcionen sota la política 'el primer que arriba, se la queda', així que ja veurem.

Com arribem i marxem?

Des de Dharamsala haurem d'agafar un bus, i n'hi ha de molt freqüents, fins a Pathankot, que tardarà 3 hores. El perquè passem la nit aquí és que el tren que ens portarà fins a Bikaner, la nostra propera parada, ja al mític Rajastan, surt a les 11 del matí des d'aquí Pathankot. Així que sembla més còmode baixar la nit anterior i no haver-nos d'aixecar impressionantment d'hora i patir perquè el bus, irremediablement, va amb retràs.

Aquest tren fins a Bikaner serà el nostre primer tren diurn de consideració, i arribarà al nostre destí final a les 00.45 de la nit, després d'unes 13 hores, cobrint uns 700 quilòmetres, i partint de les zones muntanyoses de l'Himachal per arribar al desert que cobreix la major part del Rajastan.

Links externs