Holanda / Bèlgica

Maastricht / Liège / Spa

9 Nov

Introducció i coses a fer

Em sembla que aquest dia serà una mica atropellat, amb la qual cosa, potser depenent de la hora en que arribem a la zona, haurem de saltar-nos alguna de les teòriques parades.

Maastricht es troba al sud-est d'Holanda, capital de la regió de Limburg, situada en una llengua de terra que s'esmunyeix entre Bèlgica i Alemanya. Per què visitar-la? Per dues raons no necessàriament poderoses: una, que així podem afegir un nou païs al nostre viatge, i dues, perquè durant la meva visita a Riga fa un parell de mesos, vaig conèixer un paio d'aquí que me'n va parlar molt bé. Esperem que no sigui només un gran patriota! La ciutat, per la poca coneixença adquirida aquests últims temps, a part de ser coneguda com a lloc on es va signar el tractat amb el seu mateix nom, i que va suposar la fundació de la Unió Europea tal i com la coneixem ara, sembla que la ciutat en si és força interessant.

Liège, ja a Bèlgica, no està gaire lluny, de Maastricht. La raó per la qual la visitem és bàsicament perquè ve de pas, i ja que hi som, aprofitarem per fer adquisició d'una mica de xocolata belga, idea que maravella absolutament a la Tiffany. Liège és la capital de la Wallonia, i una ciutat majoritàriament industrial, i sembla, per les fotos, tenir una pinta absolutament belga.

Per últim, per relaxar el dia després de l'estrés de tanta ciutat, anirem a parar a Spa, el petit poble famós per les seves aigües termals i i que dóna nom a tots aquests centres que estan tan de moda últimament.

Allotjament

Hem mirat a veure si trobàvem algun 'spa' a preu mòdic per passar-hi la nit, ja que hi érem, però tot s'escapa del nostre pressupost, així que la possibilitat més viable és que aparquem el cotxe davant d'algun hotel de luxe, i dormim allà mateix. Ara! Tampoc podem descartar que trobem alguna cosa econòmica in situ!

Com arribem i marxem?

No sé exactament on haurem passat la nit anterior. En algun lloc d'Alemanya més lluny o més a prop de Maastricht. De Lübeck fins aquí hi ha 550 quilòmetres, i puc imaginar que n'haurem fet uns 300 ben bons abans de posar-nos a dormir. De Maastricht a Liège hi ha 35 quilòmetres, i de Liège a Spa, menys de 50, així que no sembla que hagi de ser un dia gaire de carretera.

El que si que aprofito per dir, però, és que en cada visita d'aquestes a ciutat, ja podem estar buscant un pàrking segur, pel cotxe!

Links externs

Fotos tirades allà