Índia

Udaipur

23 Des
24 Des
25 Des
26 Des

Introducció i coses a fer

Udaipur. Diuen que aquesta és la ciutat més romàntica de la Índia. Si Jodhpur era la ciutat blava, i Jaisalmer era la ciutat daurada (pel tema de l'argila i tal), Udaipur és la ciutat blanca, pels seus resplandecents edificis. I també li podríem dir, la ciutat dels llacs, ja que n'hi ha fins a quatre al bell mig o al voltant de la ciutat, el més famós dels quals, el llac Pichola, amb el seu palau al mig, construït enterament de marbre i ocupant l'absoluta totalitat d'una petita illa.

A pràcticament totes les ciutats del Rajastan hi ha algun llac, però no són llacs naturals. Tots ells han estat construïts artificialment una hora o altra, i en realitat són els dipòsits de l'aigua que utilitza la ciutat. S'ha d'agraïr la consideració estètica!

Aquí hi farem la nostra segona gran parada del Rajastan, aquest cop per 4 dies. Udaipur ja no està ben bé al mig del desert, i fins i tot hi ha unes petites muntanyes que li fan una mica d'ombra.

Ciutat de palaus i llacs, doncs, i difícil d'arribar-hi, ens mantindrà ocupats durant uns quants dies, dies que, dóna la casualitat, coincideixen amb Nadal. Tenim força curiositat per saber com es celebrarà això aquí, siguent el cristianisme una religió ben poc extesa a la Índia, amb només un 2% de seguidors. Per altra banda, estic segur que els molts turistes occidentals que aprofitaran les vacances per visitar el pais influiran en que algú hagi preparat alguna cosa.

Allotjament

A Udaipur, com a Jaisalmer, tampoc ens estem de res, i passarem les 3 nits al Mewar Haveli, un palau relativament modern, i en situació privilegiada a primera línea de llac Pichola. El preu per això ronda els 25 euros per nit, que és bastant alt siguent la Índia, però evidentment és molt barat sota estàndards occidentals.

Com arribem i marxem?

Si tot va segons el previst, arribarem a Udaipur al voltant de les 5 del matí, amb el bus procedent de Jodhpur. Per marxar-hi, tornarem a la nostra rutina ferroviària, agafant el tren que surt a les 21:35 amb direcció Jaipur. Això el que vol dir és que no ens aturarem a Pushkar, una de les ciutats potser més conegudes del Rajastan, però és que 36 dies poden semblar molt, però en realitat no són gaire, sobretot si estàs en un pais amb la inmensa quantitat d'atractius que té la Índia.

Links externs